Vikend za dvoje u Srbiji

Želite da obradujete dragu osobu putovanjem iz snova? Planirate da zajedničke slobodne trenutke iskoristiti u prijatnom i opuštajućem ambijentu. Na pravom ste mestu. U nastavku ćemo se potruditi da vam predstavimo najlepša mesta za romantičan vikend u Srbiji. Ove destinacije i prirodni prostori savršen su beg od svakodnevice, obaveza i stresa. Uhvatite za ruku dragu osobu i prepustite se zajedničkom rajskom užitku.

Romantični trenuci u prirodi

Ništa ne može bolje od prirode da nas relaksira, umiri i pruži potrebnu količinu prijatnog odmora. Posebno ukoliko njene lepote istražujemo sa svojom srodnom dušom. Srbija je zemlja koja obiluje ovakvim prostorima, koji pružaju savršene romantične trenutke. Iz širokog izbora izdvajamo:

Romantične vidikovce

Prostori koji su postali prava turistička atrakcija u Srbiji. Osim što pružaju divne poglede, postali su uređene destinacije sa mnoštvom dodatnog sadržaja, koje vam omogućavaju da provede vrlo ispunjene trenutke. Najpoznatiji vidikovac u Srbiji svakako je Banjska stena.

Vidikovac koji je dobio naziv po turskoj reči Banja – mesto sa toplom vodom. Vrela sa toplom voodom koja su nekada izbijala u podnožju današnje Banjske stene potopljena su izgradnjom Perućačkog jezera. Od tada se sa visine pruža zadivljujuć pogled na zeleno-plavu jezersku površinu, koju upotpunjavaju predivne boje okolne prirode. Vidikovac je uređen i na njemu se postavljena mesta za sedenje i stvaranje divnih zajedničkih fotografija. Ovo romantično mesto nalazi se u Nacionalnom parku Tara, a put do njega je živopisan, prostor ispunjen čistim planinskim vazduhom. Posetite ovaj divni prirodni prostor i upotpunite svoje romantične trenutke.

Najlepša izletišta za dvoje

Osim zadivljujućih vidikovaca Srbija poseduje i široke prostore na otvorenom, koji će vam pružiti savršen odmor i relaksaciju. Gotovo svaki deo Srbije ima neki ovakva prostor po kome je poznat, ali u ovoj kategoriji nesumnjivo je najbolja Fruška gora – planina koja je postala čuvena na osnovu svojih mnogobrojnim izletišta. Ona se iz sezone u sezonu uređuju i na njima se razvijaju brojne atrakcije, koje turistima pružaju vlo ispunjene trenutke.

Kada je reč o romantičnom vikendu za dvoje, od svih fruškogorskih prostora najzanimljiviji je Stražilovo. Ovo frupkogrosko brdo bilo je inspiracija mnogih pesnika, a vama će nesumnjivo omogućiti da uživate u njegovoj čarobnoj atmosferi, predivnom okruženju i dugim šetnjama.

Romantičan spa vikend

Možda ne verujete da veliki gradovi takođe mogu da pruže savršen vikend za dvoje. Ukoliko je tako, naredni redovi će vas sigurno razuveriti. Najveći gradski prostori Srbije razvili su svoju turističku ponudu tako da svaki turista u njoj može pronaći savršen prostor za sebe. U to svakako spada i smeštajna ponuda gradova, u okviru koje su postali najpopularniji apartmani sa posebnim pogodnostima. Ovakve smeštajne jedinice su savršena oaza odmora i mira, koja dolazi posle dugih gradskih tura. Zato predlažemo:

Romantičan odmor u Beogradu

Glavni grad Srbije prostor je u kome ćete nači mir, opuštanje, dobru zabavu, duge šetnje, odličan noćni provod, kulturno-istorijske znamenitosti. Predlažemo da tokom svog vikenda sa dragom osobom uživate u šetnji duž Zvezdarske šume, posetite Kalemegdan u predvečerje i posmatrate ušće Save u Dunav, a zatim odete na romantičnu večeru u restoran Ruski car. Vaš vikend će dodatno upotpuniti smeštaj u apartmanima Beograd, koji imaju dodatne pogodnosti: spa program, đakuzi kade, terase sa predivnim pogledom. Sve ovo zajedno učiniće da vaš kratak odmor bude pravo rajsko uživanje udvoje.

Nadamo se da je ovaj tekst uspeo da pokaže koliko lepota Srbija poseduje i koliko toga može da ponudi svojim posetiocima. Zato se odlučite da joj poklonite svoje trenutke i prepustite se savršenom vikendu sa dragom osobom.

Close Comments

Comments are closed.