Vračar - turistički ponos Beograda

Vračar predstavlja beogradsku opštinu koja zauzima prvo mesto u kategoriji najpoželjnijih delova glavnog grada. Površinski najmanja, a u isto vreme najgušće naseljena oblast Beograda, može se pohvaliti velikim brojem znamenitosti, lepota i mesta za odmor i relaksaciju. Ona predstavlja savršenu kombinaciju mnoštva sadržaja, atrakcija i života sa jedne i mira, prostora za odmor i osamljenost sa druge strane. Vračar je stoga po mnogim kriterijumima savršeno mesto za boravak, koja vam pruža mogućnost da upoznate Beograd u najboljem svetlu. Za to su najviše zadužene znamenitosti ove opštine i prelepi objekti za boravak u njoj.

Najveće znamenitosti Vračara

Boravak u ovom delu Beograda nesumnjivo će biti ispunjen kvalitetnim trenucima, provedenim u nekoj od znamenitosti i lepota najatraktivnijeg beogradskog naselja. Ono u sebi čuva ustanove kulture, prelepe arhitekstonske objekte i zelene površine, idealne za odmor i udisanje prave beogradske atmosfere. Najznačajniji simbol i samo srce ovog područja svakako je Hram Svetog Save – najveći pravoslavni hram u Srbiji, ali i na čitavom Balkanu. Hram se nalazi u istočnom delu Svetosavskog trga, u blizini parohijskog doma. Njegova velelepnost i lepota privlače pažnju turista, ali i od njega stvaraju utočište za sve pravoslavne hrišćane.

Još jedan od simbola Vračara sigurno je i Karađorđev park – zelena površina koja predstavlja sliku Beograda u malom. Kao i grad u kome se nalazi, ovaj prostor je uvek živ, prometan, posećen onima koji užurbano pretrčavaju njegove staze kako bi došli do željenog odredišta ili onima koji u hladu njegovog drveća žele da pronađu mirnu luku i predahnu od gradskog meteža. Ovaj park smatra se začetnikom zelenih porvšina u Beogradu. Njegovo drveće posađeno je još u vreme Prvog srpskog ustanka, a istorijski predstavlja mesto logora ustaničke vojske i vojničkog groblja oslobodilaca Beograda pod Karađorđem. Danas zauzima površinu od 3 hektara i prostire se od Hrama do Autokomande. Centar ovog prostora je duga staza, koja se pruža duž celog parka, nad kojom je nadvijeno raznovrsno drveće. Sve to čini da u centru Beograda možete da se sklonite od buke i žurbe i pronađete potreban mir.

Ono što je pored svojevrsnih navedenih simbola važan deo Vračara jesu ustanove kulture, ali i vrlo atraktivni ugostiteljski objekti, u kojima možete piti prvu jutarnju kafu ili degustirati koktele tokom kasnih večernjih sati. Od prostora sa kulturnim sadržajem izdvajamo Muzej Nikole Tesle i Beogradsko dramsko pozorište. Prvi će vam predstaviti život velikog pronalazača kroz eksponate ličnih predmeta, instrumenata i crteža jednog od najvećih naučnika na svetu. Drugi će pred vas izneti postavke najvećih dela srpske i svetske književnosti i pružiti vam izuzetno kvalitetne umetničke doživljaje. Osim ovih sadržaja, pomenuti čuveni restorani i kafići tu su da vam obezbede neophodnu dozu hedonizma i dozvole da se odmorite od užurbanog gradskog tempa. Na vama je da izaberete sadržaj koji vas najviše ispunjava i obogatite svoje vreme na najbolji mogući način. U tome će pomoći i apartmani na Vračaru, koji spadaju u luksuznu kategoriju Stan na dan Slavija.

Smeštaj na Vračaru

Svi apartmani u ovom delu Beograda izuzetno su kvalitetni, moderni i uređeni. S obzirom na njihovu odličnu lokaciju i kvalitet, predstavljaju idealan smeštaj tokom odmora ili obavljanja poslovnih obaveza u Beogradu. Za vas smo izdvojili jedan objekat, koji predstavlja pravi primer iznetih tvrdnji.

Apartman Pantokrator

Ovaj trosoban objekat nalazi se u samom srcu Vračara, nadomak Hrama Svetog Save. Predstavlja deluks apartman, koji može da primi čak šest osoba i obezbedi im savršen boravak. Snabdeven je svim neophodnim savremenim aparatima i nameštajem, a sastoji se od dnevnog boravka, dve spavaće sobe, opremljene kuhinje, trepezarije i vrlo modernog kupatila. Pantokrator je objekat koji će vam omogućiti da za svoj novac dobijete uslugu najvišeg kvaliteta. Ukoliko želite da rezervišete noć u ovom objektu, potrebno je da, u zavisnosti od broja osoba i broja noćenja, izdvojite od 80 do 120 evra.

Nadamo se da smo uspeli da vam prenesemo bar delić vračarske atmosfere i pomognemo da uvidite sve prednosti i lepote boravka u ovom delu Beograda. Čekaju vas divni trenuci. Uložite svoje vreme i novac na najbolji mogući način!

Close Comments

Comments are closed.