Top 10 najboljih poklona za decu

Neke od stvari koje decu najviše raduju su pokloni. Bilo da su rođendanski, novogodišnji ili neki drugi, pokloni su uvek razlog neizmerne sreće – i za decu, pa čak i za odrasle.

Međutim, danas kada deca imaju sve, veoma je teško naći poklon koji će ih zaista obradovati. Da bi kupili dobar poklon, morate da budete kreativni i da razmišljate kao dete – šta bi vi želeli da dobijete za rođendan da ste na njihovom mestu?

Ako i dalje imate problema sa nalaženjem najboljeg poklona za decu, evo nekoliko odličnih predloga.

1. Društvene igre

Iako danas deca češće provode vreme igrajući kompjuterske igrice, društvene igre nikad ne izlaze iz mode. One su idealne jer pomažu razvoju logike i prostorne percepcije, a takođe i uče decu taktičkim veštinama.

Tako da ako ne znate koji drugi poklon da nabavite, bilo koja uzbudljiva društvena igra će biti pun pogodak. Pogledajte igre poput Klueda, Katane, Scrabble, i sličnih.

2. Knjige

Znamo šta sad mislite – koje dete će se obradovati knjizi za poklon? Međutim, još uvek postoje deca koja vole da čitaju. U zavisnosti od uzrasta deteta, raspitajte se koje knjige su trenutno popularne, i poklonite neku od tih knjiga.

Zar ne bi bilo sjajno kad bi baš ta knjiga koju ste vi poklonili, uvela neko dete u svet knjiga. Knjige možete kupiti i maloj deci – slikovnice, bajke, enciklopedije, itd. I ne zaboravite – knjiga je univerzalni poklon koji nikog nije razočarao!

3. Mini stoni fudbal

Ako dete kome kupujete poklon voli fudbal, možete mu pokloniti najbolji poklon ikad – mini stoni fudbal. Ova igra, bazirana na fudbalu, je idealan poklon za decu, a i za odrasle. 

Igra se sastoji od drvenog postolja sa metalnim osovinama gde se nalaze igrači. Sa igrom takođe dobijate individualne table za bodovanje, par fudbalskih loptica i detaljno oslikane igrače za oba tima. Ovaj poklon je idealan za sve ljubitelje fudbala!

4. Trotinet

Trotinet za poklon – super ideja! Trotineti za decu, pa čak i za odrasle su trenutno najpopularnija vrsta prevoza. Tako da je trotinet možda i jedan od najboljih poklona koje možete pokloniti jednom detetu. 

Trotineti su lakši za upravljanje nego bicikli, plus postoji više modela trotineta za različit uzrast dece. Od onih klasičnih do električnih trotineta, pa čak i onih sa sedištem.

5. Bicikli

Slično kao i trotinet, ako se odlučite da nekom detetu poklonite bicikl, nećete pogrešiti. Od gur gur biciklova idealnih za decu od 2 do 5 godina, do onih ozbiljnijih za tinejdžere, bicikl nikad nije razočarao nikoga.

A ako dete već ima bicikl i obožava da ga vozi, može te ga obradovati sa dodatnom biciklističkom opremom kao što je kaciga, svetla, štitnici za kolena i laktove, flaša za vodu i još mnogo sličnih stvari.

6. Slušalice za decu

Živimo u svetu gde deca već imaju razne sprave i spravice poput mobilnih telefona, pametnih satova, iPeda, itd. Možda bi ih neki sličan poklon usrećio. 

Slušalice za decu su veoma popularne i zahvaljujući velikom izboru možete birati između bežičnih, gaming, bluetooth ili bubica. Najzanimljiviji detalj je što neke od tih slušalica dolaze sa led osvetljenjem!

Slušalice su najbolji izbor za poklon jer su pogodne za decu, tinejdžere ali i za odrasle!

7. Kompjuterske/konzolske igrice

Ne možemo nastaviti sa listom a da na nju ne stavimo jedan klasičan, a u isto vreme veoma popularan poklon – kompjuterske ili konzolske igrice. Deca danas obožavaju da igraju PC i PlayStation, pa ako im nabavite neku igru koju su želeli – bićete njihova omiljena osoba!

Što se tiče igrica možete da birate od strategijskih igara, pucačina, sportskih igara, role playing igrica, pa čak i puzla i akcionih igara. Opcije su beskrajne!

8. Igračke za podsticanje kreativnosti

Bojice, flomasteri, blokovi, tempere, vodene bojice, glinamol i slična oprema za podsticanje kreativnosti su odlična ideja za poklon. 

Deca bez obzira na godine, vole da crtaju, boje, seckaju i prave razna umetnička dela, pa je ovakav poklon uvek dobrodošao.

9. Edukativne igračke

Kao i igračke za podsticanje kreativnosti, edukativne igračke su nešto što predstavlja odličan poklon. Ova vrsta igračaka je namenjena svoj deci od rođenja, prvih školskih dana, pa i dalje u životu.

U edukativne igračke spadaju puzle, slagalice, plastelin, Montesori igračke, logičke igre, pa čak i lego. Koja god edukativna igračka da vam se svidi, budite sigurni da će obradovati svako dete.

10. Igračke za dvorište

Još jedna sjajna ideja mogu biti igračke za dvorište. Tokom letnjeg perioda, deca provode više vremena napolju, u dvorištu, parku, itd., pa ne bi bilo loše kad bi imali neku zanimljivu spoljnu igračku.

U dvorišne igračke spadaju razne lopte, set za tenis ili stoni tenis, mini set za odbojku, luk i strelu, tobogan, ljuljaška pa čak i bazen, i još mnoštvo sličnih igračaka. 

Kupovina dečijih poklona u prvi mah može da izgleda kao noćna mora. Međutim, kad krenete da razmišljate šta bi mogli pokloniti nekom detetu, ideje će vam same doći.

Ono što je bitno je da znate koliko dete ima godina i šta otprilike voli i ne voli – i to je to. Nadamo se da će vam naša lista od 10 najboljih poklona za decu makar malo olakšati potragu za idealnim poklonom.

Close Comments

Comments are closed.