Koliko rolo zavese štite od radoznalih pogleda

Veliki, lepi prozori koji propuštaju puno dnevne svetlosti su poželjna karakteristika svakog doma. Međutim, ako živite u prometnoj ulici, imate radoznale komšije ili želite da potpuno zamračite sobu za kvalitetan san i odmor i potrebno vam je malo privatnosti, rolo zavese su sjajno rešenje. Veliki izbor boja i dezena, koje možete lako ulopiti u svoj enterijer, kao i mogućnost kontrolisane količine svetlosti čine ove zavese među najtraženjiim izborom, kada je opremanje enterijera u pitanju.

Za razliku od tradicionalnih zavesa, koje ne pružaju dovoljno privatnosti, rolo zavese će vas osvojiti svojom funkcionalnošću i jednostavnošću. Rolo zavese nude mnoge prednosti, zbog čega ih ljudi najčešće biraju za svoj dom:

Rolo zavese nude potpunu kontrolu svetlosti

Najbolja stvar kod rolo zavesa je što možete izabrati tačnu količinu svetslosti koju želite u svom ambijentu. Postoje različite vrste rolo zavesa na tržištu, od potpuno svetlih do zatamnjenih za potpuno zamračen prostor. A ukoliko niste sigurni koji sve modeli postoje, dovoljno je da u Gugl pretraživaču ukucate “rolo zavese Beograd kako bi vam u rezultatu izašle firme koje se bave izradom i montažom rolo zavesa, a koje će vam nesumnjivo ponuditi najbolju opciju prema vašem enterijeru, dimenzijama, mogućnostima i željama.

Veliki izbor motiva, boja i dezena rolo zavesa

Veliki izbor dostupnih tkanina za rolo zavese će vas oduševiti, a to znači da imate puno više opcija kada je uklapanje enterijera u pitanju.  Poseban dizajn rolo zavesa garantuje odlično prijanjanje materijala na staklenu površinu. Tako rolo zavese štite od sunca, čak i kada se prozor otvori. Rolo zavese nisu samo pogodne sa klasične prozore, već i za krovne prozore, gde postoji poseban problem regulacije svetlosti. 

Rolo zavese su odlično rešenje koje će funkcionisati u svakom enterijeru.  Ne samo da efikasno štite od sunca i obezbeđuju optimalnu unutrašnju temperaturu, već su i veoma praktične i lako se podešavaju, tako da možete brzo zatamniti prozor. Rolo zavese odgovaraju i najzahtevnijim kupcima. Ukoliko volite u potpunosti da zamračite sobu, za vas su rolo zavese tamnih boja.

Takođe ove zavese se prave prema vašim merama i dimenzijama, što znači da mogu odgovarati nestandardnim prozorima, kao i okruglim prozorima i prozorima nestandardne velićine. Rolo zavese svetlih boja stvaraju dinamiku u prostoru. Prirodno svetlo je mekše i prigušeno, dok nemate osećaj neprijatnosti zbog suviše jakog suna koje bije u vas, dok sedite u prostoriji. Ovaj tip zavesa ne mora biti jednobojnog kolorita, već može imati različite motive, dečije, rustične ili moderne, što može uveseliti vaš prostor.

Rolo zavese  jednostavna instalacija i elegancija

Za izradu rolo zavesa se koriste fini materijali i jaka i stabilna konstrukcija koja obezeđuje postojanost i jednostavno i lagano rukovanje. 

Dan – noć ili zebra zavese

Posebno je popularna dan – noć vrsta rolo zavesa, koje drugačije zovu i zebra zavese.  Veoma su funkcionalne, a laganim porkretima veoma se jednostavno podešava količina svetlosti. Od potpuno zatamnjenog do delimično zatamnjenog i svetlog prostora, dolazi se za samo par sekundi.  

Rolo zavese dan-noć efikasno štite od prekomerne sunčeve svetlosti i pregrevanja prostorije.  Pružaju intimnu atmosferu i efikasno sprečavaju prodiranje sunčeve svetlosti, koja se može reflektovati na ekranima i monitorima.  

Mini zavese ili praktične roletne

Među mnogim različitim vrstama zavesa za prozorske otvore, postoje mini-zavese u obliku roletni. Mnogi se odlučuju da ih kupe uglavnom zbog razumne cene. Dodatna prednost ovih modela je vrlo jednostavna montaža, što znači da vam nisu potrebni nikakvi složeni alati, za instalaciju. Sve je brzo i efikasno. 

Zatamnjene rolo zavese

Zatamnjene roletne pružaju bolju zaštitu od sunca. Međutim, ako ih pogrešno odaberete, vaša prostorija biće u potpunosti mračna. Mnogo bolji izbor su deblje rolo zavese svetlijih boja koje su neprozirne ali u prostoriji i dalje imate svetla i možete stvoriti prijatan ambijent ugodan za boravak.

Na tržištu su dostupne i rolo neprozirne zavese. Za njihovu proizvodnju koristi se poseban materijal za zatamnjenje. Njegova karakteristična karakteristika je da blokira do 95% svetlosti, bez obzira na boju tkanine.

Koja veličina rolo zavesa mi je potrebna?

Veličina je još jedno važno pitanje koje treba uzeti u obzir pri izboru roletni. Po pravilu se pretpostavlja da bi roletne sa svake strane trebalo da budu oko 3 centimetra duže od otvora prozora. Tada pružaju adekvatan nivo zaštite od znatiželjnih očiju i izgledaju lepo, dodajući eleganciju unutrašnjosti ambijenta.

Close Comments

Comments are closed.