<strong>STVARI KOJE MORATE DA ZNATE PRE KUPOVINE TRAKE ZA TRENING</strong>

Realno gledano, kupovina trake za trčanje nije nešto što radite svaki dan… ili svake godine. Dakle, nije neobično da se osećate pomalo zbunjeno i izgubljeno kada odlučite da je kupite. Ptate se na šta da pazite. Koliko snage treba da ima? Koje funkcije će zapravo imati koristi? Sve su ovo pitanja koja vam mogu pasti na pamet, pa nam dozvolite da vam  pomognemo uz ovaj vodič za osnovne stvari koje treba da znate pre kupovine trake za trčanje.

Tipovi trake za trčanje

  1. Manualne

Manualna traka za trčanje pokrenuće se samo kada počnete da trčite. Pokreće je jedino energija koju ste stvorili, tako što brže trčite i sama traka se brže kreće. Iako su prednosti to što se traka ne mora uključivati u struju i znatno je jeftinija, takodje morate uzeti u obzir činjenicu da neće biti programa za zaustavljanje u hitnim slučajevima ili drugih funkcija.

  1. Monitorizovane

Ovaj tip trake za trčanje je ono što generalno zamišljate kada pomislite na traku za trčanje. Mašina koja radi pomoću motora i može se kontrolisati preko monitora.

  1. Sklopive 

Sklopive trake za trčanje postaju sve popularnije zbog pogodnosti za uštedu prostora. Kada želite da vežbate jednostavno pritisnete dugme za rasklapanje. Traka za trčanje će se preklopiti. Sklopive trake za trčanje postaju norma kada su u pitanju kućne teretane i kućna oprema.

  1. Komercijalne

Ovo su velike, čvrste trake za trčanje koje možete nači u teretani. Komercijalne trake za trčanje su mnogo skuplje od kućnih traka jer su napravljene da budu robusne i izdržljive. Moderne komercijalne trake za trčaje sada dolaze sa monitorima sa ekranom osetljivim na dodir i mogućnošću strimovanja TV emisije preko WiFi mreže. Osim ako ne planirate da imate stotine korisnika vaše trake mesečno, verovatno vam neće trebati jedna od ovih.

Gde da stavite traku?

Ova stavka može zvučati očigledno ali vredi je pomenuti jer je lako prevideti. Važno je da budete sigurni da imate gde da stavite traku za trčanje pre nego što je kupite jer će ona zauzeti znatnu količinu postora. Medjutim, ako je prostor problem, sada na tržištu postoji mnogo sklopivih traka za trčanje, ali budite svesni da to nije jedina dobra karakteristika koju poseduju.

Maksimalna težina korisnika.

Faktor koji biste možda želeli da uzmete u obbzir je maksimalna težina korisnika trake. Pored toga što će vas obavestiti o maksimalnim ograničenjima mašine, ovo će dati dobar pokazatelj koliko je mašina robusna. Mašina sa većom maksimalnom težinom korisnika će verovatno moći daizdrži jači udar tokom upotrebe. Sve mašine sa maksimalnom težinom ispod 100 kg bi trebalo da zaobidjete.

Jačina konjskih snaga trake

 Nivoi konjskih snaga direktno utiču na to koliko će brzo traka za trčanje moći da ide maksimalnom brzinom. dakle, ako želite da kupite traku za trčanje koja će vam omogućiti da trčite dobrim tempom, bez osećaja da će se mašina pokvariti, obratite pažnju na specifikacije konjskih snaga. Kao pravilo svaka mašina koja ima manje od 2KS treba dalje da se proceni. Neke kompanije će takodje predstaviti svoje brojke o brzini koje će vam takodje dati predstavu o sposobnosti trake za trčanje.

Close Comments

Comments are closed.