Zanimljivosti o PVC stolariji koje bi trebalo znati

PVC stolarija je najtraženija stolarija na tržištu kako zbog cene tako i zbog svog visokog kvaliteta i energetskih učinaka. 

Decenijama je prva pri odabiru i to ne samo kod nas već svuda u svetu, ali i dalje postoje nepoznanice koje se tek kroz dužu upotrebu prepoznaju i budu jasne.

  1. PVC stolarija ima gotovo hermetičko zatvaranje

PVC prozori i vrata su napravljeni od kvalitetnih ramova, a prate ih izvrsni okovi koji traju koliko i stolarija. Precizno sečenje, uklapanje i dihtovanje je dovelo do toga da najsavremeniji modeli gotovo hermetički zatvaraju prostor.

Upravo zbog toga je na krilu svakog prozora ostavljeno trostepeno podešavanje zatvaranja pa korisnik sam može obezbediti da prozori ipak malo propuštaju vazduh ili da dihtuju perfektno.

  1. PVC stolarija – cene polovne i nove stolarije su na kraju slične

Kada se kupuje PVC stolarija cene novih modela su višestruko više od polovnih, ali to je samo jedan segment koji se ne sme samostalno gledati.

Naime, polovna stolarija ima daleko lošije energetske uštede, a često traži servisiranje i popravke što, kada se uporedi cena novih PVC prozora i vrata nekad bude i da je polovna skuplja od novih modela.

Zbog toga je uvek bolje uložiti u nove prozore i vrata jer se tako obezbeđuje kvalitet i dugotrajnost.

  1. Teško je proceniti starost

Upravo kod polovne stolarije je teško proceniti koliko je stara pa čak i nakon višedecenijske upotrebe ona izgleda dobro i odgovarajuće.

Svi oni koji su tražili polovne modele znaju da je gotovo nemoguće zaključiti kada za stolarija proizvedena. Ramovi budu tanji nego novi modeli, ali je nemoguće oceniti koliko komora imaju i da li su efikasni ili ne.

Čak je teško utvrditi i zemlju proizvođača jer svi naoko izgledaju isto. 

Upravo zbog toga iako kada je u pitanju PVC stolarija cene su različite, pa treba birati pouzdane proizvođače koji poštuju Evropske standarde kvaliteta jer samo tako imate garanciju i potvrdu da je stolarija nova i funkcionalna.

  1. PVC prozori i vrata ne traže nikakvo održavanje

Ovo je činjenica koju mnogi znaju, ali je teško u to poverovati. Ipak, zaista, tokom 40 godina upotrebe potrebno će biti nekada promeniti bravu ili dihtung gumu i to je sve.

Nema farbanja, nema velikih ulaganja, nema troškova pa je ovo, uz ALU stolariju najbolji model kada je ova stavka u pitanju, a pošto su za PVC stolariju cene najjeftinije u odnosu na ostale vrste, jasno je zašto je ona toliko tražena i atraktivna.

  1. Najbolji izolator

PVC stolarija je odličan termički izolator, ali mnogi ne znaju da je ovo i odličan izolator od buke. To se toliko ne potencira, ali korisnici postaju svesni onog trenutka kada se postave prozori i vrata i zatvore po prvi put. Razlika je ogromna.

Ovo je samo 5 zanimljivosti koje su manje ili više poznate, a itekako utiču na iskustvo korišćenja i opravdavaju ulaganje i kupovinu novih modela.

Za mnogo više detalja pozovite firmu za proizvodnju savremene stolarije i raspitajte se i o drugim prednostima, sigurno je da ćete saznati nešto sasvim novo i korisno pa da donesete najbolju odluku o kupovini.

Close Comments

Comments are closed.